Úvodní strana » Aktuálně » Stařené kachny

Ochutnejte stařené kachní maso ze smokeru!

Pro milovníky našich stařených steaků máme tip na jedinečný gastronomický zážitek! Do River's smokelab si teď můžete zajít na pravou hostinu s novým Peking Duck River's plate se smoukovanou stařenou kachnou! 

Kachny staříme vcelku po dobu jednoho týdne, během kterého maso zkřehne a zvýrazní se jeho chuť. Na rozdíl od našich stařených steaků, kachnu nejen staříme, ale i smoukujeme ve smokeru a to na dřevě z jabloně při 110 stupních po dobu 8 hodin. Před celým procesem ji potřeme maltozou a mirinem, díky kterým kůžička dostane svou barvu a krásně zkaramelizuje. Bohatá chuť pak vzniká i při samotném smoukování, kdy kachnu infusujeme citrónovou trávou, badyánem, zázvorem a jablkem. 

Kachnu podáváme společně se smoukovanou stařenou kachnu společně s kimchi wonton knedlíčky, marinovaným Jidášovým uchem, sezamovými bao buny, čerstvým thajským salátem s mangem a arašídy, jasmínovou rýží a omáčkou pěti vůní.

 


Ještě jste o River's neslyšeli?

Pro ty z vás, kteří jste nás objevili až teď, River's smokelab je naše nově otevřená experimentální restaurace na smíchovském nábřeží, ve které najdete spojení české a světové kuchyně s vůní kouře! Chystáme pro vás ty nejvymazlenější večeře se spoustou nezapomenutelných kombinací ze světa experimentální gastronomie. Přečtěte si níže více o našem konceptu a přijďte zažít jedinečný gastronomický zážitek na Smíchov!